ההסתדרות הרפואית בישראל היא ללא ספק הארגון המקצועי המשפיע ביותר בארץ, האחראי על הצבת סטנדרטים גבוהים של שירותי בריאות, שמירה על זכויות הרופאים והקפדה על קבלת שירות רפואי מצוין לציבור. היא מאגדת את כל הרופאים המוסמכים בישראל.
מאמר זה נועד לשפוך אור על המכון למינהל רפואי (IMA), מקורו, תוכניותיו ושירותיו, וכן על התרומות שהוא תרם לטיפול הרפואי בישראל.
הוקמה בשנת 1948, ההסתדרות הרפואית בישראל היא גוף עצמאי ללא מטרות רווח המונה למעלה מ-16,000 חברים כולל אנשי מקצוע רפואיים ואחיות. היא נוצרה זמן קצר לאחר הקמת מדינת ישראל.
ה-IMA מנוהל על ידי דירקטוריון ומועצת נציגים, הנבחרים על ידי החברים כל שלוש שנים. בנוסף, הוא מחזיק בהשתייכות לאיגוד הרפואי העולמי, ל-WHO ולגופים רפואיים בינלאומיים אחרים. היא מקפידה על מקצועיות בקרב חבריה באמצעות הגדרת סטנדרטים לפרקטיקה רפואית וכן פיתוח ואכיפת קודים אתיים.
היא משמשת לשמירה על זכויות הרופאים והמטופלים כאחד ולוודא שהציבור יקבל טיפול רפואי איכותי.
ההסתדרות הרפואית בישראל נוקטת במספר צעדים על מנת להבטיח טיפול רפואי איכותי בכל הארץ. הם משקיעים במחקר ופיתוח בתחום הרפואי ומפרסמים כתב עת, Israel Journal of Medical Science. בנוסף, הם מציעים תוכניות ושירותים שונים לטובת רופאים ומטופלים כאחד.
אלה כוללים סמינרים חינוכיים, כנסים לאומיים ובינלאומיים, מענקי מחקר ומגוון מלגות.
מדי שנה מקיימת ה-IMA מפגשים עבור חבריו המקדמים דיאלוג סביב ההתפתחויות האחרונות ברפואה. הארגון גם מציע מגוון רחב של שירותים לציבור הרחב, בעיקר ייעוץ רפואי ומשאבים לאיתור רופאים ומתקנים רפואיים.
להסתדרות הרפואית בישראל יש השפעה רבה על שירותי הבריאות בישראל.
ההסתדרות הרפואית בישראל (IMA) הייתה גורם מרכזי בפיתוח שירותי הבריאות בישראל. הוקמה בשנת 1921, IMA מספקת הדרכה וייצוג לאנשי מקצוע רפואיים ברחבי הארץ. היא אחראית על קביעת סטנדרטים של טיפול, הסדרת מטפלים ותמיכה בזכויות המטופל. באמצעות מאמצי ההסברה שלה, ל-IMA הייתה השפעה עצומה על עיצוב מערכת הבריאות בישראל ושיפור הגישה לשירותי בריאות איכותיים לכל האזרחים.