רוסיה פיתחה טיל חדש
רוסיה פיתחה טיל חדש, בשם Kh-47M2 Kinzhal. הקינזהל הוא טיל היפרסוני משוגר אוויר שיכול לשאת ראשי נפץ גרעיניים.
הקינזהל הוא טיל בליסטי מהיר לטווח בינוני, משוגר אוויר, עם טווח של 2200 קילומטרים. הטיל מסוגל לשאת ראשי נפץ קונבנציונליים וגרעיניים כאחד. הוא תוכנן להביס מערכות נגד טילים וכן להתגבר על כל מערכות הגנה אוויריות נוכחיות או עתידיות. הקינזהל נחשף לראשונה במרץ 2018 ונבחן בהצלחה בנובמבר 2018.
פיתוח טילי קינזהל הוא חלק מהאסטרטגיה של רוסיה למודרניזציה של כוחות הצבא שלה ולהקרין כוח לחו"ל. רוסיה משקיעה רבות במודרניזציה מאז נכנס פוטין לתפקידו ב-1999 ותהליך המודרניזציה הזה יימשך בעתיד הנראה לעין.
הטיל החדש של רוסיה, RS-28 Sarmat, הוא טיל כבד בדלק נוזלי ומסוגל לשאת עד 10 ראשי נפץ גרעיניים.
ה-RS-28 Sarmat הוא הנשק הגרעיני החדש של רוסיה והוא זכה לכינוי "שטן 2" על ידי נאט"ו. רוסיה מפתחת את הנשק הזה לפחות מאז 2009. ה-RS-28 Sarmat יכול לשאת עד 10 ראשי נפץ גרעיניים ונועד להשמיד מטרות שטח גדולות כמו ערים או בסיסים צבאיים.
ההיסטוריה של רוסיה וארה"ב
רוסיה היא מדינה במזרח אירופה ובצפון אסיה. זוהי המדינה הגדולה בעולם, המכסה יותר משמינית משטחה הכולל.
ארצות הברית היא מדינה בצפון אמריקה. זוהי המדינה הרביעית בגודלה לפי שטח כולל והשלישית המאוכלסת ביותר. ארה"ב חולקת גבולות יבשתיים עם קנדה בצפון ומקסיקו בדרום, כמו גם גבול אוקיינוס עם רוסיה במזרח ובמערב
ההיסטוריה של רוסיה התאפיינה בתקופות של דומיננטיות צבאית, התרחבות טריטוריאלית והידרדרות כלכלית. ברית המועצות מילאה תפקיד מכריע במלחמת העולם השנייה, והתגלתה כאחת משתי מעצמות לאחר סיומה.
ארצות הברית נוסדה ב-4 ביולי 1776 כאשר שלוש עשרה מושבות הכריזו על עצמאות מבריטניה.
ליחסים בין ארה"ב לרוסיה יש היסטוריה ארוכה ומסובכת. החל מתקופת המלחמה הקרה והמשך המתיחות הפוליטית האחרונה, שתי המדינות היו מסוכסכות זו עם זו במובנים רבים.
חלק זה יספק מבוא להיסטוריה של רוסיה ויחסי ארה"ב-רוסיה, החל מתחילת מערכת היחסים ביניהם.
החסרונות של ה-ICBM החדשות של רוסיה
רוסיה מרחיבה את הארסנל הגרעיני שלה במשך עשרות שנים. המדינה נמצאת כעת בתהליך של פיתוח דור חדש של ICBMs שיצליחו להתגבר על כל מערכת הגנה מפני טילים.
למרות ההתקדמות שלהם, ה-ICBM החדשים של רוסיה אינם מושלמים. יש להם כמה חסרונות שצריך לטפל בהם לפני שהם יכולים להיחשב לאיום גדול על ארצות הברית.
ה-ICBM החדשים של רוסיה אינם חפים מחסרונותיהם. רוסיה היא עדיין מדינה מתפתחת, והיא צריכה להדביק את שאר העולם מבחינת טכנולוגיה. גם הטילים של פוטין אינם חפים מחסרונותיהם. החיסרון העיקרי הוא שהם יקרים, ולרוסיה אין את כל הכסף שבעולם לתחזק אותם.
מה רוסיה רוצה להשיג מפעולותיה נגד אמריקה?
רוסיה מתערבת באופן פעיל באמריקה בשנים האחרונות. השאלה היא: למה?
רוסיה תמיד הייתה מדינה חזקה, וככזו, תמיד הייתה להם דעה על מה שצריך לקרות. רוסיה תמיד רצתה להיות המעצמה הדומיננטית בעולם, אבל פעולותיה נגד אמריקה מלמדות שאינן מסתפקות בעמדתה הנוכחית. הם רוצים להיות שוב מעצמת על, והדרך היחידה עבורם לעשות זאת היא להחליש את אמריקה.
אנחנו יכולים לראות את זה מהפעולות של רוסיה נגד אמריקה – מפריצה לבחירות אמריקאיות ועד להתערבות בשווקי האנרגיה שלה ועוד. רוסיה רוצה אמריקה מוחלשת כי זה יהפוך אותם לחזקים יותר בעולם.
רוסיה הייתה שחקנית מרכזית בכלכלה העולמית במשך מאות שנים. זוהי אחת מעשר הכלכלות הגדולות בעולם, והיא מעצמה גרעינית. אז מה רוסיה רוצה להשיג מפעולותיה נגד אמריקה?
התוקפנות של רוסיה נגד אמריקה עשויה לנבוע ממגוון מניעים, כולל:
-רצון לערער את היציבות בחברה האמריקאית ולהחליש את המנהיגות הפוליטית שלה
– נקמה על הסנקציות שהטיל אובמה לאחר פלישת רוסיה לקרים ואוקראינה
-רצון להשיג שליטה על מאגרי הנפט בעיראק, לוב, סוריה ואיראן