מבוא
ירושלים היא עיר שהייתה מרכז הסכסוך במשך מאות שנים.
העירייה מספקת שירותים בתחומים הבאים: חינוך, בריאות, רווחה, תרבות, ספורט ותיירות. כמו כן, העירייה מנהלת את התחבורה הציבורית בירושלים ומפעילה מספר משרדים עירוניים כגון אלו לפיקוח בניה והנדסה, מינהל רישוי והיתרים, מינהל גביית מיסים.
ירושלים היא בירת ישראל, עיר קדושה לשלוש דתות, ואחת הערים העתיקות בעולם.
כיום מתגוררים בירושלים למעלה מ-800,000 תושבים. עיריית ירושלים הוקמה בשנת 1993 עם אחריות לכל השירותים העירוניים בתחומי העיר. העירייה מעניקה מאז הקמתה שירותים עירוניים שונים לתושבי ירושלים ולמבקריה.
העירייה מפעילה מספר שירותים ציבוריים כגון: ניהול פסולת; אספקת מים; טיפול בשפכים; פינוי אשפה; ניקיון ותחזוקת רחובות; תחבורה ציבורית (קווי אוטובוס); פארקים וגינות (תחזוקת עצים וגינון); הגנה משטרתית; שירותי כיבוי אש (כולל פעולות חילוץ) וטיפול רפואי חירום.
כמו כן, העירייה מנהלת כמה מוסדות תרבות כגון: מוזיאונים (מוזיאון העירייה, מוזיאון עין כרם), ספריות (ספריית נחלת שמעון), תיאטראות (תיאטרון בני האומנים), אולמות (ירושלים).
מתווה מועצת עיריית ירושלים
מועצת עיריית ירושלים היא מועצה השולטת בעיר ירושלים. הוא הוקם ב-1887, בעקבות שלטונה של האימפריה העות'מאנית באזור. כיום היא מורכבת מ-13 חברים, הנבחרים על ידי תושבי ירושלים.
למועצה שני תחומי אחריות עיקריים: היא אחראית על הקצאת כספים עירוניים והיא בעלת סמכות שיפוט לגבי היתרי תכנון ובנייה מקומיים.
עיריית ירושלים היא השלטון המקומי של העיר ירושלים. ראש עיריית ירושלים עומד בראש העירייה ונבחר לכהונה של חמש שנים. לעירייה יש מועצה, שיכולה לאשר או לדחות החלטות ראשיות.
מועצת עיריית ירושלים מונה 13 חברים: 8 הם נציגים מכל מפלגה במועצת העירייה, ו-5 הם נציגים שמונה על ידי ראש העיר. מועצת העירייה בוחרת בעצמה את יו"ר, סגן יו"ר ויו"ר.
ההתפתחויות האחרונות ב כנסת ישראל
עיריית ירושלים היא הגוף העירוני האחראי על ניהול העיר ירושלים וסביבותיה, לרבות ההתנחלויות בגדה המערבית. העירייה הוקמה בשנת 1967, בעקבות מלחמת ששת הימים, כדי לשמש כשלטון מקומי עבור ירושלים המזרחית והמערבית כאחד.
ירושלים היא אחת הערים העתיקות בעולם, עם היסטוריה של כ-3,000 שנים אחורה. היא נשלטה על ידי אימפריות רבות ושונות לאורך ההיסטוריה הארוכה שלה. בשנת 1917 נכבשה פלסטין על ידי חיילים בריטים ששלטו אז כחלק מהמנדט שלהם בין השנים 1920-1948. In 1947, after Britain withdrew from Palestine and Israel declared independence, Jordan captured East Jerusalem while Israel captured West Jerusalem. בשנת 1948 השתלטה ירדן על מזרח ירושלים והפכה אותה לחלק מארצם בעוד שישראל השתלטה על מערב ירושלים והפכה אותה לחלק מארצם.
עיריית ירושלים היא הפיתוח האחרון בכנסת. הכנסת הישראלית היא הפרלמנט הישראלי והיא קיימת משנת 1948.
עיריית ירושלים היא גוף פוליטי השולט בעיר ירושלים. היא הוקמה ב-1967 כדי להחליף את הרשות הירדנית ששלטה במזרח ירושלים מאז 1948.
In East Jerusalem, there are more than 300,000 Palestinian residents who are not citizens of Israel, but rather of Jordan or Palestine. לעירייה סמכות שיפוט על היבטים רבים של החיים של פלסטינים אלה, כולל חינוך ודיור.
תוכניות עתידיות לעיר הקודש ירושלים
ירושלים היא בירת ישראל ואחת הערים החשובות בעולם. עיריית ירושלים פעלה ליצירת תכנית עתידית לעיר זו. התוכנית כוללת:
– הגדלת אוכלוסיית ירושלים מ-800,000 ל-1.2 מיליון עד 2020
– עידוד תיירות על ידי טיפוח מגזר תעשייה יצירתית ופיתוח מסלולי תיירות תרבותית
– פיתוח שטחים ציבוריים נוספים לבילוי כמו פארקים וגנים
– שיפור התחבורה הציבורית על ידי הוספת קווי אוטובוס, רכבות ושבילי אופניים נוספים
ירושלים היא בירת ישראל והלב של שלוש דתות גדולות. העיר הייתה במרכז הסכסוך במשך מאות שנים. עתידה של ירושלים עדיין מוטל בספק, והוא יהיה נושא מרכזי בכל משא ומתן עתידי לשלום.
עיריית ירושלים: תוכניות עתיד לעיר הקודש – תוכניות עתידיות לירושלים, תוכניות עתיד של ישראל לעיר השלום
עיר הקודש היא אחד הנכסים החשובים ביותר של ירושלים, אבל היא גם מציבה אתגר לקיימות שלה. עם אוכלוסייה שצפויה לגדול מ-800,000 כיום למיליון עד 2030 ו-2 מיליון עד 2050, ירושלים צריכה לתכנן מראש כיצד היא תתמודד עם הגידול הזה.
ישראל קבעה יעד ארוך טווח להפוך את ירושלים ל"עיר בת הקיימא בעולם". על מנת להשיג מטרה זו, על ישראל לאזן בין צמיחה כלכלית לבין שמירה על איכות הסביבה וצדק חברתי.
כתיבת תוכן עט הזהב Fly Guy