מהי נקניק?
נקניק היא חוליה של בשר טחון שבדרך כלל עטופה בצורת עור כלשהי.
נקניק היא חוליה של בשר טחון שבדרך כלל עטופה בצורת עור כלשהי. נקניקיות מעשנות, מרפאות או מחוממות לרוב במהלך ההכנה וניתן להגיש אותן מבושלות או לא מבושלות. המילה "נקניק" מגיעה מהמילה הלטינית "סלסוס" שפירושה מלוח ונגזרה מהפועל "להמלח".
עבור אנשים מסוימים, המילה נקניק היא שם נרדף לנקניקייה. שתי המילים הללו משמשות לעתים קרובות לסירוגין, עם מעט התייחסות להבדלים ביניהן. במציאות, ישנם סוגים רבים של נקניקיות ונקניקיות, ולא כולם נוצרו שווים.
נקניקיות הן סוג של נקניקיות העשויות מבשר טחון ותבלינים. ניתן לבשל אותם או לצלות אותם לפני ההגשה בלחמנייה עם תבלינים כמו קטשופ, חרדל או ריח. נקניקיות עשויות מבשר חזיר, בקר או עופות והן קיימות כבר מאות שנים. המונח שימש לראשונה בשנת 1856 כשהופיע בפרסום בשם "הניו יורק טיימס".
נקניקיות טריות שונות מאלו שמגיעות באריזות כי הן עדיין לא בושלו; יש לחמם אותם לפני הצריכה. ניתן לבשל נקניקיות טריות או לצלות ולהגיש אותן בלחמנייה עם תבלינים כמו קטשופ, חרדל או ריח.
הבדל בין סוגים שונים של sa
איך נקניקיות יכולות לעזור עם 6 מקרי שימוש מדהימים
נקניקיות הן אחת הצורות העתיקות ביותר של בשר מעובד ויש לה היסטוריה ארוכה. במאמר זה, נחקור כיצד נקניקיות יכולות לעזור ב-6 מקרי שימוש מדהימים.
1) נקניקיות יכולות לשמש כמקור חלבון לצמחונים וטבעונים.
2) נקניקיות יכולות לשמש להכנת רטבים, מרקים, תבשילים או כל מאכל אחר בטעם טוב יותר.
3) נקניקיות הן דרך מצוינת להוסיף טעם למנות שאחרת עשויות להיות חסרות את ה"חרישה" הדרושה לאוכל בעל טעם נהדר.
4) נקניקיות הן דרך מצוינת להוסיף טעם למאכלים שאחרת עלולים להיות חסרים את ה"חרשה" הדרושה לאוכל בעל טעם נהדר.
5) ניתן להשתמש במארזי נקניק בדרכים רבות ושונות שכן יש להם שימושים רבים כולל בגדים, נעליים ועוד!
6) כשמבשלים נקניקיות חשוב לא לבשל אותן יתר על המידה אז הן
הכנת נקניקיות- היסטוריה קצרה
במשך מאות שנים, האירופים אוכלים נקניקיות. מקורה של הנקניק אינו ידוע במלואו, אך מניחים כי מקורו באירופה והתפשט לאזורים אחרים בעולם באמצעות סחר.
העדות הכתובה המוקדמת ביותר לנקניקיות מגיעה מיוון העתיקה. יש אזכורים של הומרוס באודיסאה והאיליאדה שלו.
הרומאים נהנו גם מנקניקיות ויש התייחסויות רבות אליהן בספרות הלטינית, כמו הסאטיריקון של פטרוניוס.
הרומאים קראו לסוג זה של נקניקיות "סלצ'יה".
מקור המילה נקניק מהמילה הלטינית "סלסוס" שפירושה מלוח.
נקניקיות קיימות כבר מאות שנים, וישנן דרכים רבות ושונות להכין אותן.
מהם הסוגים או המותגים הטובים ביותר של נקניקיות בשוק?
הנקניקיות הטובות ביותר הן אלו שעשויות מבשר איכותי ועשבי תיבול טריים.
ישנם סוגים רבים ושונים של נקניקיות. הם יכולים להיות עשויים מבשר חזיר, בקר, עוף או הודו. חלק מהנקניקיות עשויות גם מבשרי כבש, עגל או ציד כמו בשר צבי או חזיר בר.
יש אנשים שאפילו מכינים גרסאות צמחוניות של נקניק על ידי שימוש בחלבון סויה במקום בבשר.
אין סוג אחד ספציפי של נקניק שהוא הטוב ביותר. הכל תלוי מה אתה אוהב לאכול ומה אתה מחפש בנקניק.
נקניקיות עשויות מחלקי בעלי חיים כמו חזיר, בקר או כבשים. הם בדרך כלל מתובלים במלח ובתבלינים אחרים.
מותגי הנקניקים המעושנים הטובים ביותר בשוק הם Johnsonville ו- Eckrich.
איך לבחור איזה נקניק מתאים לצרכי בלוטות הטעם שלך?
כלל האצבע הכללי הוא לחפש נקניקיות שהן:
– עשוי מחומרי גלם איכותיים וטריים
– לא מלוח או שומני מדי
– לא חריף/מתוק מדי ולא תפל מדי
נקניק הוא סוג של מזון העשוי מבשר טחון, לרוב חזיר או בקר. ניתן לבשל אותו במגוון דרכים והוא נתפס לרוב כאוכל לארוחת בוקר בארצות הברית.
נקניקיות מסווגות לרוב לפי סוג הבשר שהן מכילות ואופן הכנתן. נקניקיות שנרפאות, מיובשות, מותססות, מעשנות או מחוממות למטרות שימור יכולות להישמר במשך חודשים בטמפרטורת החדר. חלק מהנקניקיות נמכרות מבושלות מראש או מבושלות למחצה וחייבות להיות בקירור כדי למנוע קלקול. מאמר זה יתמקד בנקניקים טריים שלא נשמרו ויש לשמור אותם בקירור לאחר הבישול.
אין נקניקיה מושלמת אחת שמתאימה לבלוטות הטעם של כולם כי יש כל כך הרבה סוגים שונים של נקניקיות לבחירה!
סוגי הנקניקיות הפופולריים ביותר בארצות הברית כוללים:
– נקניקיות: נקניקייה היא נקניק שעבר טיגון עמוק או צלייה